Att förflytta sig

Svara mig på en fråga:

Vad, av allt det du gör på dagarna i ditt arbete, är viktigt för dig?

Idag har jag arbetat med två personer som arbetar inom försäljning. Båda är rätt less på sitt jobb och funderar på att växla bana. Frågan är bara vilken bana de ska hoppa på. 

Den ena av de två personerna som satt lite tyst och  nedstämd vid det lilla bordet i mitt rum sa att hen varit less på sitt jobb i åratal. Nu var det verkligen dags att ta tag i arbetslivet, göra något nytt. Men hen kände sig trög, visste inte riktigt vad som lockade. Den andra nickade, var också tyst, och tycktes känna på samma sätt. Båda upprepade frågan: Vad vill jag egentligen? Sen blev det tyst. Den något äldre av de två sa att hen antingen skulle starta eget, eller byta bana helt. Den andra upprepade sitt mantra: Jag vet inte vad jag vill. Jag vet inte vad jag vill. Jag vet inte vad jag vill.

Min idé är att istället ställa frågan: Vad är viktigt för mig? Vad av det det jag gör idag upplever jag som meningsfullt och viktigt? Kanske kan den frågan lösa upp knuten och få tankarna att komma vidare?

Det vet vi inte än. Det enda jag vet är att båda plötsligt började prata, mycket. De pratade om vikten av att få möta människor, göra andra nöjda och glada, hitta kreativa lösningar, vara med i längre processer, att få ett tack, att bli sedd som en räddare i nöden, en som löser problem och som är trygg när människor står inför olika valmöjligheter och behöver stöd.

De två molokna individerna gick ifrån vårt möte med betydligt mer spänst i stegen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *