Organisationsförändring ur medarbetarperspektiv

Jippi och hurra! Boken är klar. Nu ska den ut i handeln och jag är så glad över att den finns. I över två år följde jag medarbetarna vid en arbetsplats. Jag besökte dem, intervjuade, lyssnade och samtalade. Därefter har jag gjort en historia kring det jag fick veta. Det är ett drama.

Det är en berättelse, en spännande sådan, med konflikter, glädje, sorg och oro. Chefen för firman kommer inte till tals i boken, det är enbart de övriga medarbetarna som ges utrymme i denna bok.

Jag förklarar inget, bara låter läsaren föras med in i det drama som uppstår när en omorganisation står för dörren, genomförs och möjligen slutförs.

Här och var bryter jag in i dramat. I boken syns en liten grå ruta, där jag säger något t ex om normer eller kanske om avund eller om ledarskap. På samma sätt bryter fyra särskilt inbjudna experter in: Mikael Wallsbeck, idrottspsykologis rådgivare, Britt-Inger Keisu, socionom och genusvetare, Sophia Klintborg, leg psykolog och Christian Gadolin, företagsekonom.

Mer om boken finns att läsa på www.visomhadedetsabra.se

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *