Flow

Kirurgen jag intervjuar i ett projekt om arbetsmiljön på ett större sjukhus berättar hur det känns att vara i flow.

Uppslukad

Det handlar om att vara så uppslukad av det man gör att själva görandet tycks ske utan egen påverkan.  Tiden upphör när man är i flow och likaså allt omkring, får jag förklarat för mig. Kirurgen ifråga säger att medvetenheten är absolut, det handlar inte om att sitta i andra tankar. Tvärtom. Det handlar om att för stunden vara totalt ointresserad av andra tankar. Det handlar om att vara  avspänd och anspänd samtidigt, och fylld av energi och lust till just det som pågår.

En strid ström av problemlösning

”Inget är betungande när du är i flow, det bara går framåt i en strid ström av problemlösning. Det är detta flow som får mig att vilja fortsätta operera riktigt svåra fall”. Löner, beröm och status väger lätt i jämförelse med att få vara i flow, säger denna kirurg som får både god lön, fint beröm och status. Samma sak har jag hört andra prata om. Ofta är det människor i kreativa yrken som pratar om flow, såna som skapar och fördjupar sig i saker, målar, skriver och uppfinner. Inte alltid med särskilt hög lön eller status.

Jag minns att jag läste den ungerska psykologiforskaren Mihaly Csikszentmihalyis bok ”Flow” när den kom i början av 1990-talet. Den berörde mig för den handlar om fokus och närvaro, men också om något mer, något lustfyllt.  Jag minns att Mihaly Csikszentmihalyi skrev att en förutsättning för detta tillstånd är att den närliggande målsättningen är klar och att feedback kommer omedelbart.

Mål och feedback

Att ha en klar bild av vad vi ska åstadkomma och att direkt se vad resultatet av vårt görande blir, det tror jag är viktigt i alla sammanhang. Jag tror att det bara är så vi kan justera oss och bli bättre på saker vi vill bli bättre på.

Om jag minns rätt så tog Mihaly Csikszentmihalyi en tennisspelare som exempel. Tennisspelaren har ett tydligt närliggande mål, nämligen att träffa bollen och slå över den till den andra spelarens planhalva på ett sätt som den andra spelaren inte förväntat sig. Varje gång tennisspelaren träffar bollen medför det en omedelbar feedback på just det slaget.

En förutsättning för att mål och feedback ska leda till flow är dock att själva utövandet upplevs lustfyllt. Det har jag pratat om idag med en grupp chefer. Jag har ställt frågan till dem om vad de gör för att få in lusten i jobbet. Och hur de gör för att förstärka lusten hos varandra i ledningsgruppen och inte minst hos sina medarbetare.

”Är era medarbetare någonsin i flow?”, frågade jag och gav dem i hemuppgift att spana.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *